Otomobil koltuklarına üç boyutlu kumaş

İzmir'de bir holding bünyesindeki Tekstil Ar-Ge Merkezi, ''üç boyutlu kumaş'' üretmeyi başardı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2012 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de Sun holding bünyesinde oluşturulan Ar-Ge merkezinde otomobil koltuklarında kullanılmak üzere üç boyutlu kumaş üretildi

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Sun Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk, moda ve giysi endüstrisine yoğunlaşan grubun bir süre önce bünyesindeki Ar-Ge merkeziyle kumaşların konfor özelliklerini artırmak üzere projeler yürüttüğünü söyledi. Ünlütürk, bu kapsamda termal, yanmayan, kolay ütüleme özelliklerine sahip kumaşlar ürettiklerini belirtti.

Ünlütürk, kumaşlara konfor özellikleri katmanın yanı sıra farklı alanlarda da yoğunlaşma kararı aldıklarını bildirdi. Yüksek katma değere sahip otomotiv tekstillerine yöneldiklerini kaydeden Ünlütürk, geçmiş yıllarda ortak projeler gerçekleştirdikleri Hollandalı otomotiv yan sanayi kuruluşundan gelen öneri üzerine proje başlattıklarını ifade etti.

Otomotiv sektöründe kullanım alana çok yeni olan ''üç boyutlu kumaş'' üretimini içeren proje kapsamında Türk-Hollanda ortaklı bir şirket oluşturduklarına işaret eden Ünlütürk, şöyle konuştu:

''Üç boyutlu kumaşlar otomotiv koltuklarında kullanılıyor. Dünyada henüz emekleme aşamasında olan bir teknoloji. Avrupa'da tek üretici vardı. Hollandalı partnerimizden 'üç boyutlu kumaş üretebilir misiniz?' teklifi geldi. Konuyu inceledik ve kendimizi test etme anlamında önemli bir proje olduğunu gördük. Bir ekip oluşturarak işe başladık. Kısa sürede ürünleri geliştirdik. Ar-Ge sürecinin son aşamasındayız. Ürünün testlerini tamamladıktan sonra BMW ve Mercedes fabrikalarına göndereceğiz. Hedefimiz ilk etapta otomotiv sektörüne yönelik üretim yapmak. Avrupa'nın ikinci üç boyutlu kumaş üreticisi olduk, otomotivin ardından medikal alanda da planlarımız var. Hasta yatakları üretimi de sözkonusu olabilir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber